Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Už napršelo a uschlo, protože Microsoft sám oznámil, že vstupuje do organizace Linux Foundation. Ovšem nemůžeme být ani tak překvapeni, neboť Microsoft už dávno nerazí pouze cestu podpory vlastního systému. Nyní mu jde především o služby.
tomil2002 (74) | 21.11.201620:48
Aby něco fungovalo musí být nějaká konkurence ten android a nebo ohryzané jabko jako konkurenci moc neberu .
Odpovědět0  0
pje (69) | 18.11.201614:08
Je nesmírně poučné sledovat vývoj byznys strategie společnosti Microsoft. Málokdo ví, že rychlé rozšíření DOSu jako východisko pro invazi Windows má na svědomí tolerance MS masivního nelegálního kopírování instalačních disket. Prostě firmy a slušňáci jednotlivci platili jako mourovatí, zatímco ostatní vesele kopírovali. Pak se ale ukázalo, že ceny OS Windows jsou stále přemrštěné a proto se Wokna začala rvát přímo do PC, aniž je někdo explicitně chtěl. Následování kultu zlatého telete vedlo ke ­"zvyšování efektivity­" vyhazováním nákladných, ale schopných vývojářů. Ti nejschopnější dobře věděli, že celý OS Windows má genetické vady a nechtěli s tím mít nic společného, když o ně Redmond nestál. Finanční krize ukázala bídu celého projektu a velkohubý a zcela neschopný Balmer se musel poroučet. Potíže s vývojem dokumentuje délka podpory XP a následné potíže s Vistou. Sedmy znamenaly stabilizaci, ale již v situaci, kdy kdekdo již šilhal po úsporách formou pořízení opensource řešení. Osmy začaly propadákem již s vidinou vývoje desítek, což nás přivádí do doby, kdy každý nechce PC ale jeden až dva mobily. Jenže tam se již plně etablovalo řešení v podobě robotizace tučňáka a navzdory celkem slušné funkčnosti WM zbyl pouze niche market pro non­-niche produkt. Není divu, že s původně linuxovým šéfvývojářem bez dostatečných vlastních vývojových kapacit naučila nouze housti po Daliborovi i Microsoft. peníze pro opensource vývojáře jsou jistě potřeba, svobodné licence ale nutí k zachování otevřenosti kódu, což si musí MS sežvýkat jak umí. Dnešní linuxové distribuce jsou mnohem propracovanéjší a funkčnější než to, co může na poli OS nabídnout MS. Toho zatím drží hráči, ale i zde je patrný přesun portace her do non­-MS světa. Ještě se někdo diví?
Odpovědět3  1
Aros (547) | 22.11.201623:28
Linux je příliš roztříštěný a v dohedné době nehrozí, že by nějak významně ohrozil Windows, ačkoliv mi přijde, že MS se snaží s desítkami technickými problémy co nejvíce přiblížit nepoužitelnosti Linuxu ­(nechápejte to jako nevědomý útok, ale mám s Linuxem hromadu zkušeností jako vývojář a ta roztříštěnost je prostě obrovská překážka, pomalu každý Linuxový nerd si dělá vlastní distribuci... Stačí se podívat na strom větvení Linuxu a hned vidíte, že na tohle lidi nijak snadno nepřesvědčíte.­).
To že se o WP mluví jako o mrtvém systému mě fakt mrzí. Je to dobrý OS, ale MS na něj kašle. Přitom mi přijde, že je s ním akorát strašně netrpělivý. I když mu šel podíl dolu, mít zhruba desetinu toho, co iOS přece není úplně k zahození. Ano v příjmech společnosti se to ztratí, ale přece to není jen o přímém zisku. Jde o celkovou propagaci Windows ekosystému a podle mě je nesmysl to zabalit. Tím spíše, že nechápu, proč tu ještě pořád doháje není x86 telefon s plnými Windowsy. Takový portable počítač tu měl být už dávno. Bylo by to něco tak strašně užitečného... A to, že MS má zavedený X86 systém a hromadu aplikací by prostě byla obrovská výhoda. Ani ani by to nemuselo být úplně levné, zrovna za tohle by lidi podle mě byli ochotni zaplatit.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.